Volgende
 

Uitbreiding en vervangende nieuwbouw Vechtstede College Weesp

Projectgegevens

Opdrachtgever GSF te Bussum
Ontwerp en bouwmanagement Premark Advies & architectuur
Projectarchitect Henri Rots
Projectleider Andre van Iersel/Jan Luyten
BVO (totaal) 2340 m2 incl renovatie
Totale projectkosten € 2.100.000,- ex BTW
 
 

Toelichting

Naar een geslaagd haalbaarheidsonderzoek kreeg Premark de opdracht om de voorbereidingen te treffen voor een gefaseerde uitbreiding en herinrichting van het schoolgebouw. De uitbreiding is in 2 fases uitgevoerd waarbij de school volledig in gebruik is gebleven.

Door de beperkte ruimte op de kavel hebben wij er bewust voor gekozen om een deel van het gebouw op te toppen (1200 m2 BVO) en de overige uitbreiding (540 m2 BVO) naast het gebouw te situeren. Daarnaast heeft er een intensieve renovatie van de begane grond plaats gevonden, inclusief de aula’s.  Aanvullend is er een centrale hal geformeerd en een duidelijk toegang tot het gebouw (over 2 bouwlagen). Het ‘openen’ van het gebouw, de nieuwe en brede trap in de vide van de nieuwe entree zorgen voor een gevoel van ruimte en de opstoppingen in de ganggebieden zijn verleden tijd. De logistiek van het gebouw wordt hierdoor aanzienlijk deel verbeterd. De centrale hal is het ‘hart’ van de school met daarop aansluitend de aula’s voor boven- en onderbouw. Het te verbouwen deel ten behoeve van de nieuwe entree bedroeg ca 600m2.

De bovendakse uitbreiding is (constructief) bewust rondom de zomervakantie heen gepland. Hierdoor is het mogelijk geweest de hele bouw te realiseren met het gebruik van slechts 2 noodlokalen.

De werktuigbouwkundige installaties zijn apart aanbesteed. De coördinatie tussen de aannemer en nevenaannemers was een taak van Premark. De uitbreiding is gerealiseerd als ‘frisse’ school klasse B (niveau 2013)