Vorige Volgende
 

A.H. Gerhardschool

Algehele renovatie inclusief uitbreiding met een gymzaal

Projectgegevens

Opdrachtgever Stichting Orion
Ontwerp en bouwmanagement Premark Advies en Architectuur
Projectarchitecten Andre van Iersel en Henri Rots
BVO bestaande schoolgebouw 1.655 m2
BVO uitbreiding (gymzaal) 550 m2
Totale projectkosten € 2.300.000,- ex BTW
 
 

Toelichting

Het gebouw was structureel verouderd. Tevens voldeed de aanwezige gymzaal niet aan de minimale eisen.

De school is uitgebreid met een gymzaal en berging; de overige ruimten van de gymaccommodatie zijn gepositioneerd in het bestaande gebouw, waardoor een deel van de aanwezige overmaat werd teruggedrongen. De glazen toegang naar het achterterrein is het gevolg van het advies van de Welstand.

Er is een bewuste keus gemaakt om de stafruimten op de begane grond te situeren. Tevens was er ruimte voor een speellokaal en een onderbouwlokaal. De voormalige gymzaal is omgezet in een gemeenschappelijke ruimte met een podiumfunctie. Door optimaal gebruik te maken van de hoogte van de voormalige gymzaal is er een entresol gerealiseerd aan de voorzijde van het gebouw, met daarop een mediatheek en een ruimte voor studieplekken voor de docenten.

 

Centraal gepositioneerd op de 1e verdieping is een ruimte met daarin een kinderkookcafé en een ruimte voor de naschoolse opvang.

De entreepuien van de lokalen zijn gewijzigd zodat er meer ruimte in de lokalen komt. Boven deze entreepuien zijn bergruimtes ontstaan, zodat elk lokaal een eigen opslagmogelijkheid heeft gekregen.
Op alle verdiepingen zijn er nog ruimtes gemaakt die gebruikt kunnen worden voor specifieke doeleinden, zoals logopedie. Tenslotte is het sanitair uitgebreid, vernieuwd en logischer geplaatst in de plattegronden.